Nieuws

Leer B3ter Frauderen: unieke tweedaagse sessie

13 juni 2022

Bedrijfsfraude. ‘Je gaat het pas zien als je het doorhebt’ om Cruijff maar weer eens aan te halen. Maar hoe leer je de verschillende vormen van fraude doorgronden? Niet uitsluitend op basis van theorie, maar vooral ook door zélf in de huid van een fraudeur te kruipen.

© Hein de Kort

B3TER organiseert daarom een tweedaagse cursus rond het thema Bedrijfsfraude waarin de deelnemers worden geprikkeld het slechtste in zichzelf naar boven te halen. Ontwikkel geraffineerde  fraudeplannen, vind creatieve manieren om onder de radar te blijven en manipuleer en corrumpeer je collega’s.  Maar bovenal: ontwikkel en verfijn zo je antenne voor bedrijfsfraude en krijg inzicht in wat er écht nodig is om dergelijke misstanden in je organisatie op te sporen en aan te pakken.

De cursus wordt gegeven door Prof. dr. Bob Hoogenboom, hoogleraar Forensic Business Studies van BU Nyenrode.

De prikkelende opdrachten die de deelnemers in kleine groepjes uitvoeren, vormen de opmaat voor verdere verdieping. Aan de orde komen o.a.: vormen van fraude, (gebrekkige) interne controle en AO, (onbewust) misleidende of versluierende rapportages, witwassen, aandachtspunten en valkuilen bij de inrichting van fraudeonderzoek en de maatschappelijke gevolgen van fraude.

De beste fraudeurs ontvangen de B3TER Frauderen Wisselbokaal.

Voor wie:  DGA’s; CFO’s; Financieel eindverantwoordelijken.
Kosten: € 895,– excl. btw, inclusief uitgebreide lunch. Maximaal 16 deelnemers.
Locatie: Kasteel Woerden
Data: woensdag 14 september 2022 en dinsdag 11 oktober 2022 van 09:30 tot 17:00 uur

Klik hier om u aan te melden voor Leer B3ter Frauderen